Thursday, May 6, 2010

zaman keanak2an

dah lama tak imbau balik kesah aq dolu2 towh..huhu
rini aq nak cerita serbe sdikit tentang mase lalu n masa lampau ku..hehe
ada sesiapa nak bace..teruskan, kalau tanak men jao2..aq tak larang pown aih :D

erm ni kisah waktu aq kecik punya kecikk dolu2..huhu..waktu ni aq maseh lagi duduk di rumah lame berdekatan tempat mak aq keje (CHANGKAT MELINTANG, LAMBOR KANAN)
mak aq bekerja as a nurse dkt hospital sne..kire law dy nak g keje jalan kaki pown smpai dah.
erm, biasa la dulu kecik2 mana la taw pape..yg taw nak main nak gado..2 je yg aq taw..asal main je mesti ada gado2..asal gado je mesti main balik..huhu..adat~
uke la pendekkan cite yer..ada skali ni aq dgn abg aq yg pling aq rapat wktu kecik dlu..yela umo pown dy tua setaun je dr aq..law nak gado pown ta ingat tempat..gado je ske2 aty..haha
penah skali aq dgn dy men dlm rumah tu. dalam syok2 maen terjumpe la satu bende ni..hati gile punya seronok law dpt men bnde tu..apa lagi aq dgn abg aq c fali ni planning la nak maen mende alah tu kat lua umah..senyap2 kitorg turun jalan ke bawah nak tuju ke luar rumah..mak aih punya la jage tapak..mana tak nya akaq aq tgh syok gila layan tb tanak bg dy sedar punya pasal..haha
tup!!tup!! dy berpaling mate kat kitorang..fuhhh!!!garang gila dy waktu mude2 dulu..haha..nek bulu roma dbuatnya kalau dy dah jeling tajam..hehe
apa lagi kitorg pown teruskan la jalan dgn muke sekupang.tak pasal2 ade suara menengking dr arah dy..rupe2nya dy nak marah kitorang..mana la kitorang taw..haha
tetiba je tu dy nmpk ape yg dr tadi duk kitorang jinjing..wee~~dy dah nampak alamat ny tak selamat dunia..haha
ape lagi dy rampas mende tu g buang lam utan..huwaa nak nanges time tu!! baru nak main mende alah tu
mana taknya, kena buang sebab kitorang men bende2 jijik..haha
maklum la budak2 lagi..kitorang tadi tu jumpe tikus dah mati..2 pasal kitorang kutip..gaga
bukan la salah kitorang..macam syok je tengak dy terbaring..leyh la men doktor2 kat lua umah..kah3..tikus!!tikus!!hermm
2nd story aq pulak kene 'kencing' ng akq aq..ni kisah waktu aq dah drjah 2,3,4 kowt..lupe sgt cite dlu..yla nak lagi aq ni paling tak ske sejarah..so hal2 taun mesti aq lupe..hehe
kisah dy bile akq aq nak kena kan aq..macam2 alasan dy bg kat aq asalkan aq leyh ganti dy buat keje..huhu hampeh je..ok takpe teruskan
wktu ni tgh syok duk layan tb..wahh budak2 mesti layan katun kan..tah cite ape aq pown tataw..
tetiba akq aq suggest sumtink kat aq..law aq buat ni aq dapat upah..rasuah betul la ko ni ayong..adess
ape lagi zaman budak2 'suap' ape pown trima..haha..salah satu nya aq la towh
ape2 pown law aq kne 'suap', mesti aq 'suap' sdare mare yg rapat dgn aq skali..kire smua la jadi mgse buli akq aq towh.haha
salah satu contoh yg akq aq dah buat ialah bila dy suruh aq sapu halaman rumah..ngee~
kan malas tu..halaman rumah aq dah la luas gile..pai mlm pown ta abis sapu..adess
dy pown banyak lah taktik nak kenakan adeq dy ni
"sape rajin kat sini?" (masing2 wat muke bodoh++)
"sape rajin k.yong buat air ais sedap punya "(time ni bile dgr ade org buat air sume jadi rjin)
hahah mmg rajin gila r bile ade org wat air ais..pdhal air ais je..ukan ape pown..huhu
pastu bile dy dah malas wat air plak..alsn dy yg kdua
"sape2 sini nak maen asap?(adess ape lagi dy ni)..maen asap best"
tah ape2 la akq aq towh..dy ckp pown ta supe bikin
tapi aq leyh termakan jugak..haha..ape leyh wat,zaman bebudak..smua nya dlm ketegori MEREPEKZ Print this post

No comments:

Post a Comment

pengikut