Sunday, March 16, 2014

Eee! GELINYAA




Mungkin ada sesetengah org cakap ini geli . Ini jijik . And maybe ada org ckp ini pengotor .

Ya memang ni jijik ini pengotor . Tapi nilah binatang yg pernah aku bela satu masa dahulu . Inilah dia binatang yg banyak beri aku kasih syg . Macam tu jgak la aku curahkan kasih syg dekat dia .

N inilah generasi ekor kembang kuncup yg terakhir . Lepas ni taktahu lah. . .

Waktu ni dia sakit . Terlalu sakit sampai menitis air mata aku tgk keadaan dy yg serba lemah . 1st time dy bunting n lahirkan anak dy jadi seteruk ni .

Mata ta dapat melihat sebab dselaputi taik mata . Idung sentiasa berair . Suara manja pun dah jarang dengar

Bagi aku dia tak pernah jijik kat mata aku . Dia selama ni teman aku . Ya! Dia teman aku .

Aku ambik keputusan mnx abah bawakkan aku dgn dia pg pejabat vaterinar . Dlm perjalanan pergi menitik lagi air mata aku tgk keadaan dy . Sebab aku tgk sendiri keadaan dia . Sedih!

Bila sampai je, bawak jmpa doktor dy cuci2 lepastu cucuk . Aku yg tgķ pun duk tanggung sama .

Tapi alhamdulillah . Lepas kena cucuk n settle segala . Wktu tu dktr bg ubat free untuk dia sebab ada masalah letrik time tu . Syukur. . . Then aku bawak dia masuk kereta . Time tu dia mula bersuara balik seolah2 mngucap terima kasih . . Ya Allah! Sumpah masa tu aku la paling bahagia .

Tiap kali aku pergi kerja abah salu bagi dia makan ubat . Terima kasih sebab Allah kurniakan aku seorang abah yg penyayang .

Sampai lah dia sihat . N anak dia besar . Dari 4 ekor tinggal sekor . But its ok . Yg sekor ni la yg banyak curah kasih syg ibu dalam diri dia lepas ibu dia dah tinggalkan aku dgn comot .

Ya! Comot lah satu2 anak yg dia tinggalkan  untuk kami .


Thursday, March 13, 2014

syukur masih diberi kepercayaan

Aku tak ingat tarikh . Tapi aku ingat bulan berapa .

September 2013 .

Sepatutnya aku dah masuk daftar degree dekat kolej poly tech mara cheras ni . Tapi tarikh tunda ke 21hb 9.

Lepas aku tamat diploma aku pernah kerja dekat satu kedai buku ni selama 3bulan lebih kurang . Lepas tu aku berenti sebab aku dah dapat tawaran sambung belajar .

Tup tup kata tarikh daftar tunda . Aku pulak bukan jenis suka duduk rumah lama2 . Mesti nak jugak kena cari kerja . . . Haaa tu jenis aku . Tapi bila dah kerja ni biasa la kadang2 malas nak bangun pagi . Tapi tetap pergi jugak . . Huhuhu

Nak jadikan kisah . Aku pun tarik la adik sedara aku dgn kawan dia teman aku cari kerja . Tapi kata org sambil nyelam minum air . Haaa . P cari kerja sambil cuci2 mata la sama . Huhu



Urghh lapaq kepsi pulokkk

Ok ok . Bukan ni nak cerita

Tapi

Lepas aku da masuk satu2 kedai n tanya kerja kosong . Smuanya kena tunggu dorang call balik . At last aku try pgi cari kat billion seri iskandar .

Then then then

'Dentum. . . . . .'

Mengucap panjang jugak aku . Jantung ni dah menari2 dah macam mntak izin nak pecah .

Mana taknya . Dalam duk nak parking reverse tu boleh pulak dah tekan break kete still bergerak dah tu time nak masuk gear depan tertarik balik ke gear reverse . Tercium pulak kete belakang tu . Haha . Teruknya . . Masalah betui law bawak auto ni . Jemm .

Dah la langgar satu kes . Tambah pulak jenayah lagi . Aku p cabut lari . . Dah bape hari lepas tu dapat la surat cinta . Kehkehkeh

Pengalaman buat aku jadi matang . Memang aku hati2 sungguh bawak kete lepas tu.

Mula2 memang family, abang n akak aku tak percaya lgsung dgn aku . Hek elehhh . Aku bukan mcm tu dah jatuh skali tanak bangun2 dah . Last2 dorang jugak bagi aku bawak kete sebab nak suh bawak pg sana sini . Hahah

Macam baru2 ni . Abang aku yg tak percaya kan aku tu pun dah bagi aku bawak kete dia dari KL ke Perak . Lepas tu dari Perak ke KL . Huhu

Kan bagus ada kepercayaan camtu dekat adik . . Gehee



Tapinya sampai skang kete abah aku dah x p hantar repair . Hat ni aku serba salah jugak la . Sebab aku , abah dah tade kereta nk gerak sana sini . Terpaksa guna kereta adik mak aku .

Maaf yer abah . Sumpah tu kejadian yg tak dsengajakan . . Hmm

dalam sangat kut . .

Percaya atau tak ? Inilah aku .

Aku memang takut dgn air yg ta nampak dasar . Kalau warna air tu gelap aku dah bayang macam2 dalam dia . Hahaha . Memalukan sungguh jadi pempuan pun!!

Nak tanak dulu aku dah alami . Dulu aku pernah lemas dekat air terjun Manung, Perak . Manung kat mana? Uncle gugel boleh jawabkan . Haha

Time tu aku bebudak lagi . Tahap hingusan lampau2 la jugak . Kawan2 tempat kerja mak aku ada buat family day dekat air terjun tu . Dengar air terjun aku la paling tergedik2. . .at last lemas sebab main sorang2 . Haha .

Percaya tak?  Aku lemas tade sorang pun tau sebab aku timbul balik then naik senyap2 . Haha . Tak gila ka camtu . Mak aku sampai skang pun tataw . Kehkehkeh

Start dari tu aku trauma dgn air . Kalau org ajak mandi tempat yg dlm skit. . . . .

"Ko turun dulu. . . ."

Padahal nak tgk kedalaman ja . Wakakak

Macam dalam gambaq ni . Hahaha



Aku suh mak sedara dgn sepupu aku turun dulu . Kehkehkeh
Kbyep.

Wednesday, March 12, 2014

suka cancel last minute

Bangun tido, mandi . . . Siap2 apa yang patut . Pastu baru bukak data tenet.

" bla bla bla . Kelas harini cancel . Lagi bla bla bla -sir "

Rasa2 bez tak ?  Heaven tak ?

Tak langsung .

Satu sebab dah siap
Kedua sebab . . . Dah siap jugak

Ketiga baru boleh heaven sebab dah sejuk kan hati dengan aiskrim apple sourz . Hahaha

Lepas tau kelas batal , tanggal kad touch n go + matrix card then langkah p cari kedai makan . Rasa2 dah kenyang . Kenyang la sgt makan pun tak habis .

Terus lepak taman depan rumah . Huhhh nikmatnya angin bawah pokok sambil main buai :)

Bulat gila muka hg T_T

syed . kau apahal??

Sebab tu jgn mula . Bila dah mula . Keja nak menaippp je la .

Yela! Law nak ikutkan hari2 nak taip . Hari2 nak stori . Mana taknya . Dalam satu hari mesti ada 2,3 cerita nak dceritakan . Tapi aku ni PEMALAS .

Macam hari ni . Err hari ni . . . Ha hari ni bz sgt buat esaimen dgn kawan2 . Takpe la aku dah siap time aku balik kampung minggu lepas . Tp ada esaimen lain yg beratur ni tak mampu nak buat . Tak reti r bab2 sejarah . Nak2 lagi cerita tentang rusuhan kaum kampung medan . Bukannya ada crta tepat . Law google macam2 jenis crita kluar . Mana nak paham yg betul2 storinya . Haihhh . . Bebel lebaqqq ngat aeh .


Tgk laptop ja menung . Acaner nak berjaya ni . . ?  Hmm

Tapi ada satu yg syok sgt . Dalam duk menung ada bulan jatuh ke riba . Soulmate antaq tomyam homemade kat aku dgn kengkawan rumah . Masam sikit tapi perghh . . Nanges aku laki pro memasak . Penat ja aku bagi resepi . Resepi aku bg simple gila sebb takut dia tak paham . Tapinyaaaa . .


Dia punya tomyam lagi power . . Cehhh . . *dalam jelez ada terselit kagum.hahaha*

Tapi tapi tapi . Ada satu yg dia buat aku tersenyum tapi nak tumbuk pun ada . Malam ni aku taktau dia dapat mimpi apa tetiba duk puji aku . Aku ni ibarat cakap dgn tunggui kayu . Cakap sengsorang skali pandang muka dia . Duk trmenung sorang dgn kerang busuk dia .

Malas tulis . Bekpi ! Haha .

Sebab dia jenis yg susah puji . Ada masa2 dia nampak aku lain baru dia puji . Tu perangai dia . Tapi teruk lagi aku jenis langsung tak memuji . Law dia tanya aku , dia hensem tak . .

"tak langsung"

Pesen aku memang gituh . Hahaha . Tang mana dia nampak aku macam dia cakap tu tah la . Maybe sebab dah lama tak jumpa kuttt . Kut la . Huhu .

Kbye . Terima kasih tomyam .

Notakaki:: law tak suka mohon jgn baca . Belog ni belog saya . Stori saya . Terima kasih yaa . . ^_^

pengikut