Sunday, March 16, 2014

Eee! GELINYAA




Mungkin ada sesetengah org cakap ini geli . Ini jijik . And maybe ada org ckp ini pengotor .

Ya memang ni jijik ini pengotor . Tapi nilah binatang yg pernah aku bela satu masa dahulu . Inilah dia binatang yg banyak beri aku kasih syg . Macam tu jgak la aku curahkan kasih syg dekat dia .

N inilah generasi ekor kembang kuncup yg terakhir . Lepas ni taktahu lah. . .

Waktu ni dia sakit . Terlalu sakit sampai menitis air mata aku tgk keadaan dy yg serba lemah . 1st time dy bunting n lahirkan anak dy jadi seteruk ni .

Mata ta dapat melihat sebab dselaputi taik mata . Idung sentiasa berair . Suara manja pun dah jarang dengar

Bagi aku dia tak pernah jijik kat mata aku . Dia selama ni teman aku . Ya! Dia teman aku .

Aku ambik keputusan mnx abah bawakkan aku dgn dia pg pejabat vaterinar . Dlm perjalanan pergi menitik lagi air mata aku tgk keadaan dy . Sebab aku tgk sendiri keadaan dia . Sedih!

Bila sampai je, bawak jmpa doktor dy cuci2 lepastu cucuk . Aku yg tgķ pun duk tanggung sama .

Tapi alhamdulillah . Lepas kena cucuk n settle segala . Wktu tu dktr bg ubat free untuk dia sebab ada masalah letrik time tu . Syukur. . . Then aku bawak dia masuk kereta . Time tu dia mula bersuara balik seolah2 mngucap terima kasih . . Ya Allah! Sumpah masa tu aku la paling bahagia .

Tiap kali aku pergi kerja abah salu bagi dia makan ubat . Terima kasih sebab Allah kurniakan aku seorang abah yg penyayang .

Sampai lah dia sihat . N anak dia besar . Dari 4 ekor tinggal sekor . But its ok . Yg sekor ni la yg banyak curah kasih syg ibu dalam diri dia lepas ibu dia dah tinggalkan aku dgn comot .

Ya! Comot lah satu2 anak yg dia tinggalkan  untuk kami .


Print this post

No comments:

Post a Comment

pengikut