Sunday, October 31, 2010

--BILA SAYA TERINGAT MAK ABAH YG JAO DI PERANTAUAN--

--Belog owh belog..walaupun da bnyak stori aq karang..tapi aq da taleyh nak publish kan..bia lah aq sorg je yg taw tu kan
--Hurm skang ni kes dulu2 lepas abes SPM aq teringin sgt nak laptop, owh jgn lupe camera DSLR pown aq nak sgt taw time tu (hehe), tak kesah la jenama apa janji bile dah beli tu hak aq punya..
--Sebelum masuk KPTM ni pown, ayah aq ade beli 1 laptop jenama acer emachine (owh yer maaf yer ukan utk saia tuh)..aq teringin jgak..mula la aq start mengayat
--“ abah nak laptop 1, nty da masuk kolej mesti kne wat banyak esaimen (sambil senyum kera punya style)”
--Abah aq apa lagi mengeluh r..mana la nak cari dwet..dy nak beli pown sebb dy pown nak gune ngan projek2 dy..tu pown dah makan brape ribu….jahat kan aq, kjam ny la haih..tapi tade la aq dapat pown..juz aq gado ngn abg aq je nak rebut lappy tuh..(huh lg la kijam punya adeq..ngee)..tapi tape!! Abah kan tak mampu nak beli ta payah la aq nak duk gedik ngade2 nak paksa gak..kesian abah, nak hantar aq masuk ‘jail’ ni pown da abes beribu2 gak..
--Kesian ny la abah aq..nape la aq ni ske susahkan mak n abah…ish3!!
--Hurm bile da sambung blaja kat sini, esaimen pown dah ade..aq pown salu la duk pinjam2 lappy hausmate aq..taw apa aq buat?? Pandai!!! Sy sering bermukabuku@FB—
                                                                                Sebab musabab :
×                                Lect tak bg keja lagi, wat pe nak tgk buku
×                                Lg pown biasa la 1st masuk ase nak enjoy je dlu tanpa sebrg buku..hehe
       Sekian---
--Bila dah klam kabut dok potpet2 sal esaimen, aq mula la bgtaw abah (hurm susahkan abah lgi je lahh--)
--“abah nak laptop, esaimen da bnyak ni nak kne buat..” (jap!!jap!!jap!! bnyk ke??)
--Bermula la episode ayah sdare aq yg duk sebuk cri kan lappy tuk aq, tapi dwet ny nty abah bayar ansur2 …(kesian lg kat abah)…thanxz pakcu sebab belikan..
--Hurm!~! Mak, Abah, terima kasih bnyak2 sebab buat tu sebab anak mak yg sorg ni..yg salu duk wat mak abah susah…haihh!! (mengeluh menyesal)
--Mak! Abah! Exam tuk sem 1 dah nak mula ni..Mak Abah tlg doakan Ain ukeyh..doakan kejayaan utk anak mak abah ni supaya satu hari nty mak abah bangga dgn anak mak abah sndri.
--TERIMA KASIH MAK ABAH kerana besarkan Ain n sanggup buat apa saja demi kebahgiaan kami adeq bradeq..
Print this post

No comments:

Post a Comment

pengikut